Nak beli kereta baru ok, tapi dah tanya berapa lama tempoh menunggu sebelum dapat kereta yang ditempah itu? Ketika ini, dengan banyak masalah yang dihadapi oleh industri automotif memberi kesan kepada bekalan cip dan alatan kepada hampir semua pengeluar. Tambah memburukkan keadaan, permintaan

Dari Proton/Perodua hingga Merc/BMW, stok tersedia di myTukar Auto Fair 2022 – 1-3 Julai, Puchong South

Nak beli kereta baru ok, tapi dah tanya berapa lama tempoh menunggu sebelum dapat kereta yang ditempah itu? Ketika ini, dengan banyak masalah yang dihadapi oleh industri automotif memberi kesan kepada bekalan cip dan alatan kepada hampir semua pengeluar. Tambah memburukkan keadaan, permintaan juga semakin tinggi selepas tempoh pandemik sebelum ini. Tak lupa kepada pengecualian SST yang bakal berakhir hujung bulan ini.

Persoalan utama jika anda ingin membeli kereta dalam masa terdekat ini adalah, “ada stok atau tidak?” Namun, anda boleh jimat masa jika mengalihkan pilihan itu kepada kenderaan terpakai, yang boleh dibawa balik terus jika ada yang berkenan.

Untuk kereta terpakai, tak ada tempat lain yang lebih menarik selain di myTukar Auto Fair 2022, yang akan berlangsung dari 1-3 Julai ini bertempat di myTukar Retail Experience Centre in Puchong South. Akan tersedia pelbagai jenis dan model kenderaan terpakai, semuanya dengan lanjutan jaminan dan pakej servis percuma untuk kelegaan pelanggan.

Ketika acara, akan ada lebih daripada 1,000 unit kenderaan dengan myTukar Certified, baik dari jenama seperti Proton dan Perodua hinggalah kepada kereta premium Continental dari jenama seperti Mercedes-Benz dan BMW. Ada banyak pilihan, dan semua unit kenderaan itu telah pun melalui pemeriksaan 160-poin; ini untuk memastikan tiada perubahan dilakukan terhadap meter, tidak pernah terlibat dalam kemalangan besar, kebakaran atau pun ada kerosakan akibat banjir.

Untuk kelegaan fikiran pelanggan, semua kenderaan ini telah diberikan myTukar Certified dan telah melalui pemeriksaan 160-poin untuk memastikannya bebas daripada sebarang masalah, kemalangan teruk, serta kerosakan akibat kebakaran atau banjir.

Selain itu, semua kenderaan dengan myTukar Certified telah diberikan baik pulih menyeluruh untuk memastikan keadaanya seperti baru. Setiap kereta ada rekod sejarah yang jelas, diperiksa setiap aspeknya termasuk bahagian enjin — tiada ada satu pun yang abaikan untuk memastikan kualiti pemanduan, dan tanpa sebarang kemalangan teruk atau pernah terlibat dalam banjir. Pemeriksaan 160-darjah termasuklah enjin, stereng, brek dan suspensi, transmisi dan klac, luaran dan dalaman, serta yang terakhir bawah badan dan bawah hud.

myTukar mempunyai pusat baik pulih canggih miliknya sendiri untuk melakukan kerja yang berkaitan terhadap kenderaan. Semua aspek luaran dan dalaman kenderaan, termasuk ciri elektroniknya, akan melalui baik pulih atau diperkemas mengikut standard “myTukar Certified Pre-Owned”. Baik pulih dilakukan di bawah pematuhan piawaian ketat kerana myTukar sentiasa mengutamakan keselamatan pelanggan.

Sebagai tambahan, setiap pembelian myTukar disertakan sekali dengan lanjutan jaminan selama setahun dan dua servis percuma, tawaran yang jarang diberikan untuk kereta terpakai. Dan, sekiranya anda berdepan sebarang masalah atau bertukar fikiran tentang kenderaan yang dibeli, anda hanya perlu pulangkannya tanpa sebarang pertanyaan diajukan kepada anda — melalui polisi jaminan pulangan wang lima-hari yang diberikan.

Urusan pembelian kenderaan menjadi sangat mudah kerana myTukar Experience Centres merupakan pusat sehenti yang memastikan perjalanan anda untuk membeli kenderaan berlangsung dengan mudah dan tidak rumit. Semua urusan dari pemeriksaan Puspakom, pendaftaran JPJ, permohonan pinjaman hinggalah kepada insuran, semuanya diuruskan oleh syarikat ini.

Jika anda membeli kenderaan di acara ini nanti, ganjaran sehingga RM800,000 juga menanti! Pembeli berpeluang untuk memenangi perjalanan ke Sydney, Australia dengan semua kos ditanggung. Anda juga akan menerima tawaran istimewa, seperti kadar faedah pinjaman serendah 1.88% untuk 150 tempahan pertama serta peluang untuk memenangi baucar dengan nilai sehingga RM1,000 melalui promosi Spin & Win.

Tidak lupa juga ada hadiah bernilai RM12,000 untuk cabutan bertuah eksklusif untuk dimenangi. Ini termasuklah iPhone 13, sebuah iPad, sebuah konsol Playstation, SmarTV Android, pembersih hampagas Xiomi Mi Robot serta pam air Karcher dan mesin kopi Nescafe Dolce Gusto.

Trak makanan turut akan berada di lokasi, jadi pengunjung boleh menikmati makanan dan minuman pilihan mereka dengan mudah. Prosedur penghindaran Covid-19 juga perlu diamalkan — pelitup muka adalah wajib sepanjang masa, tetapi penjarakan fizikal tidak lagi wajib. Kru acara akan kerap membersihkan keseluruhan lokasi serta permukaan yang kerap disentuh seperti kereta dan kemudahan umum untuk memastikan keselamatan terjamin.

myTukar Retail Experience Centre di Puchong South terletak di tepi LDP (Lot 14225, KM 3.8) sebelum plaza tol Puchong Barat, jika anda datang dari IOI Mall dan Bandar Puteri. Sebelum tol, di sebelah kiri anda. Kotak oren misteri yang dilihat di myTukar Plentong juga akan berada di beberapa kawasan seluruh negara, imbas untuk tahu lebih lanjut!

Maklumat lanjut boleh didapati melalui laman web rasmi myTukar, atau layari pilihan luas kenderaan yang ada ketika ini di inventori myTukar dan lihat tawaran yang diberikan. Datanglah ke myTukar Auto Fair at the myTukar Retail Experience Centre – Puchong South dari 1-3 Julai nanti, 9.30 pagi hingga 9 malam setiap hari.

Anda juga boleh menghubungi saluran berikut:

Telefon : 03-7890 4499
WhatsApp : +6018-2249999
Emel: [email protected]

myTukar Retail Experience Centre – Puchong South
Lot 14225, KM 3.8,
Lebuhraya Damansara–Puchong,
47100 Puchong, Selangor.

*Tertakluk kepada terma dan syarat.Source link

Leave a Reply