Mercedes-Benz Malaysia dan Hap Seng Star hari ini melancarkan lokasi baru bagi Merce

Hap Seng Star buka Mercedes-Benz Autohaus terbaru di Setia Alam — penampilan mewah untuk pelanggan

Mercedes-Benz Malaysia dan Hap Seng Star hari ini melancarkan lokasi baru bagi Mercedes-Benz Autohaus di Setia Alam, lengkap dengan penampilan jenama mewah yang baru serta butik gaya hidup mewah. Hap Seng Star Setia Alam kini membawakan pengalaman berbeza kepada pelanggan dalam usaha untuk memberi keutamaan dan melayani dengan servis terbaik.

Presiden dan CEO Mercedes-Benz Malaysia, Sagree Sardien: “Pelancaran Hap Seng Star Setia Alam merupakan bukti komitmen kami untuk memberi erti baru kepada pengalaman jenama mewah untuk pelanggan di Malaysia. Menjadi matlamat kami untuk bekerjasama dengan rakan pengedar dan terus mengembangkan konsep runcit mewah jenama ini yang akan mempertingkat penawaran terhadap pengalaman pelanggan bagi aspek jualan dan servis bagi memenuhi keperluan pelanggan yang juga semakin berkembang.”

COO Kumpulan Hap Seng Consolidated Berhad, Harald Behrend pula menyifatkan: “Setia Alam adalah kawasan perbandarang yang pesat berkembang, dan kami ingin berada di mana pelanggan kami berada. Dengan cawangan dilokasi baru ini, kami ingin pelanggan untuk mengalami sendiri nilai kemewahan melalui penampilan kami yang terbaru ini. Ia lengkap dengan pelbagai ciri dan kemudahan. Dengan kesungguhan kami terhadap kecemerlangan, kami akan terus menetapkan tahap baru khidmat pelanggan bagi jenama ini.”

Hap Seng Setia Alam diuruskan oleh 29 orang petugas, dengan keluasan kawasan sekitar 79,000 kaki persegi dengan bagunan tujuh tingkat. Lantai bilik pameran pula seluas 11,526 kaki persegi dengan 16 kereta boleh dipamerkan serta menampilkan kemudahan baru seperti kafe layan diri, bilik mainan kanak-kanak dan bilik hias mewah wanita. Pengalaman gaya hidup ini termasuklah juga jualan aksesori mewah dan koleksi butik Mercedes-Benz untuk menepati selera pelbagai golongan pelanggan.

Hap Seng Star juga menambah kapasiti perkhidmatan untuk pelanggan di premis baru ini, melalui ruang kerja 29,549 kaki persegi dan kapasiti servis yang dimaksimumkan untuk menampung 1,500 kereta sebulan. Servis berjadual dan baik pulih major akan dilakukan oleh juruteknik terlatih dengan peralatan yang diiktiraf oleh Mercedes-Benz.

Antara perkhidmatan yang disediakan adalah Express Service 2.0, datang ambil dan penghantaran, tempahan servis drop-and-go, jajaran dan imbangan tayar, diagnosis dan baik pulih elektrikal, cat badan, filem penapis haba serta insuran dan tuntutan jaminan.

Hap Seng Group melabur sebanyak RM673 juta setakat ini, termasuk RM99 juta pelaburan untuk Setia Alam Autohaus ini. Syarikat itu mengendalikan Autohaus di 10 lokasi, termasuk Kuala Lumpur, Kinrara, Balakong, Jalan Ipoh, Bukit Tinggi, Setia Alam, Melaka dan Iskandar Johor di Semenanjung. Di Malaysia timur, Hap Seng diwakili di Kuching dan Kota Kinabalu. Hap Seng Group juga mengendalikan Mercedes-
Benz Certified Pre-owned Centre di Kinrara dan pusat mengecat di Shah Alam.Source link

Leave a Reply