myTukar Auto Fair 2022 bakal berlangsung hujung minggu ini, dari 1-3 Julai, di myTukar Retail Experience Centre – Puchong So

myTukar Auto Fair 2022 di Puchong — Mercedes A250 dari RM2.5k sebulan, BMW 328i GT RM1.2k sebulan!

myTukar Auto Fair 2022 bakal berlangsung hujung minggu ini, dari 1-3 Julai, di myTukar Retail Experience Centre – Puchong South. Seperti sebelum ini, akan ada banyak kenderaan terpakai sebagai pilihan, dan jika anda inginkan kereta yang lebih premium, akan ada juga dua pilihan ini.

Pilihan yang lebih sporty akan diwakili oleh Mercedes-Benz A-Class W177, ditampilkan di sini dalam spesifikasi paling tinggi A250 AMG Line. Anda tidak perlu berbelanja lebih untuk mendapatkannya, dan ia dijual pada harga RM228,700, bersamaan dengan ansuran bulanan dari hanya RM2,507*.

Ini merupakan hatchback penting jenama ini, dan oleh kerana anda tidak lagi boleh membeli versi lima-pintu yang biasa kini, ini peluang terbaik untuk anda mendapatkan versinya yang lebih sporty. Unit A250 ini diimport sepenuhnya, lengkap dengan bodykit AMG Line, dengan spoiler belakang dan diffuser turut hadir untuk imej AMG lengkap.

Di dalam, ia tetap premium walaupun ini model peringkat kemasukan, lengkap dengan ciri Mercedes-Benz User Experience (MBUX). Sistem infotainment terbaru ini datang dengan paparan 10.25-inci, AppleCarPlay dan Android Auto serta sistem kawalan suara “Hey Mercedes”.

Jika versi A200 pula datang dengan enjin dan kotak gear daripada Renault, A250 ini menggunakan enjin 2.0 liter turbocas empat-silinder Mercedes-Benz, menghasilkan sebanyak 224 PS dan 350 Nm tork dan dipadan dengan transmisi klac berkembar tujuh-kelajuan.

Unit tahun 2019 ini, dengan bacaan meter 28,572 km untuk tempoh tiga tahun, adalah myTukar Certified. Ini bermaksud ia telah melalui pemeriksaan 160-poin. Laporannya tidak menunjukkan sebarang masalah dengan enjin, transmisi, bateri, suspensi, tayar, brel dan pendingin, serta tiada sebarang masalah yang ditunjukkan dari diagnostik, begitu juga tiada kecacatan luaran dan dalaman yang lain.

Jika anda mencari kenderaan yang lebih besar, anda boleh juga mendekati BMW 328i Gran Turismo 2015. Walaupun saiz besar, harganya tidak begitu; ia dijual pada harga RM111,600 atau serendah RM1,223 sebulan*.

Model GT ini menggunakan asas 3 Series F30 dengan ruang dalamannya lebih besar daripada 5 Series, dengan ruang kaki dan barangan yang cukup luas, serta tingkap tanpa bingkai, memberikan pengalaman ala coupe. 328i ini merupakan versi dengan kemasan paling lengkap yang dijual di Malaysia, dengan pakej luar Sport, rim aloi 18-inci, sistem tanpa kunci dan kamera undur, serta tingkat ketelitian kemasan BMW seperti biasa.

Ia dikuasakan oleh enjin 2.0 liter turbo empat-silinder dengan janaan 245 PS dan 350 Nm, dihantar ke roda belakang melalui transmisi automatik lapan-kelajuan ZF. Unit ini telah mencatatkan hanya 47,079 km jarak meter sepanjang tujuh tahun itu, dan menerima myTukar Certified tanpa sebarang masalah pada mekanikal, diagnostik atau penampilannya.

Bagaimana jika adan mahukan jenis atau model kenderaan lain? Tak perlu risau, kerana ada lebih daripada 1,000 unit kenderaan lain untuk anda dekati dan pilih di myTukar Auto Fair 2022. Untuk kelegaan fikiran pelanggan, semua kenderaan ini telah diberikan myTukar Certified dan telah melalui pemeriksaan 160-poin untuk memastikannya bebas daripada sebarang masalah, kemalangan teruk, serta kerosakan akibat kebakaran atau banjir.

Selain itu, semua kenderaan dengan myTukar Certified telah diberikan baik pulih menyeluruh untuk memastikan keadaanya seperti baru. Setiap kereta ada rekod sejarah yang jelas, diperiksa setiap aspeknya termasuk bahagian enjin — tiada ada satu pun yang abaikan untuk memastikan kualiti pemanduan, dan tanpa sebarang kemalangan teruk atau pernah terlibat dalam banjir. Pemeriksaan 160-darjah termasuklah enjin, stereng, brek dan suspensi, transmisi dan klac, luaran dan dalaman, serta yang terakhir bawah badan dan bawah hud.

myTukar mempunyai pusat baik pulih canggih miliknya sendiri untuk melakukan kerja yang berkaitan terhadap kenderaan. Semua aspek luaran dan dalaman kenderaan, termasuk ciri elektroniknya, akan melalui baik pulih atau diperkemas mengikut standard “myTukar Certified Pre-Owned”. Baik pulih dilakukan di bawah pematuhan piawaian ketat kerana myTukar sentiasa mengutamakan keselamatan pelanggan.

Sebagai tambahan, setiap pembelian myTukar disertakan sekali dengan lanjutan jaminan selama setahun dan dua servis percuma, tawaran yang jarang diberikan untuk kereta terpakai. Dan, sekiranya anda berdepan sebarang masalah atau bertukar fikiran tentang kenderaan yang dibeli, anda hanya perlu pulangkannya tanpa sebarang pertanyaan diajukan kepada anda — melalui polisi jaminan pulangan wang lima-hari yang diberikan.

Urusan pembelian kenderaan menjadi sangat mudah kerana myTukar Experience Centres merupakan pusat sehenti yang memastikan perjalanan anda untuk membeli kenderaan berlangsung dengan mudah dan tidak rumit. Semua urusan dari pemeriksaan Puspakom, pendaftaran JPJ, permohonan pinjaman hinggalah kepada insuran, semuanya diuruskan oleh syarikat ini.

Ingin trade-in kereta lama? Tentulah boleh; nilai maksimum dan tawaran trade-in menarik boleh ditentukan terus oleh petugas berpengalaman di acara ini nanti.

Jika anda membeli kenderaan di acara ini nanti, ganjaran sehingga RM800,000 juga menanti! Pembeli berpeluang untuk memenangi perjalanan ke Sydney, Australia dengan semua kos ditanggung. Anda juga akan menerima tawaran istimewa, seperti kadar faedah pinjaman serendah 1.88% untuk 150 tempahan pertama serta peluang untuk memenangi baucar dengan nilai sehingga RM1,000 melalui promosi Spin & Win.

Tidak lupa juga ada hadiah bernilai RM12,000 untuk cabutan bertuah eksklusif untuk dimenangi. Ini termasuklah iPhone 13, sebuah iPad, sebuah konsol Playstation, SmarTV Android, pembersih hampagas Xiomi Mi Robot serta pam air Karcher dan mesin kopi Nescafe Dolce Gusto.

Trak makanan turut akan berada di lokasi, jadi pengunjung boleh menikmati makanan dan minuman pilihan mereka dengan mudah. Prosedur penghindaran Covid-19 juga perlu diamalkan — pelitup muka adalah wajib sepanjang masa, tetapi penjarakan fizikal tidak lagi wajib. Kru acara akan kerap membersihkan keseluruhan lokasi serta permukaan yang kerap disentuh seperti kereta dan kemudahan umum untuk memastikan keselamatan terjamin.

myTukar Retail Experience Centre di Puchong South terletak di tepi LDP (Lot 14225, KM 3.8) sebelum plaza tol Puchong Barat, jika anda datang dari IOI Mall dan Bandar Puteri. Sebelum tol, di sebelah kiri anda. Kotak oren misteri yang dilihat di myTukar Plentong juga akan berada di beberapa kawasan seluruh negara, imbas untuk tahu lebih lanjut!

Maklumat lanjut boleh didapati melalui laman web rasmi myTukar, atau layari pilihan luas kenderaan yang ada ketika ini di inventori myTukar dan lihat tawaran yang diberikan. Datanglah ke myTukar Auto Fair at the myTukar Retail Experience Centre – Puchong South dari 1-3 Julai nanti, 9.30 pagi hingga 9 malam setiap hari.

Anda juga boleh menghubungi saluran berikut:

Telefon : 03-7890 4499
WhatsApp : +6018-2249999
Emel: [email protected]

myTukar Retail Experience Centre – Puchong South
Lot 14225, KM 3.8,
Lebuhraya Damansara–Puchong,
47100 Puchong, Selangor.

*Tertakluk kepada terma dan syarat.

Mercedes-Benz A250 AMG Line 2019 di myTukar Auto Fair 2022

BMW 328i Sport Gran Turismo 2015 di myTukar Auto Fair 2022Source link

Leave a Reply